Výsledky mládeže - 7. týždeň 2024

Opäť ďalší víkend, ktorý patril našej hokejovej mládeži. Po pauze zavinenej veľkou maródkou a reprezentačnej pauze sa po viac ako 2 týždňoch predstavili v ligových zápasoch dorastenci. Starší a mladší žiaci si zmerali sily s Považskou Bystricou, piataci cestovali do Martina a tretiaci privítali rovesníkov z Banskej Bystrice. Juniori a štvrtáci mali tento víkend voľno. 

 

DORAST

MHK Dolný Kubín – HK DUKLA Michalovce 2:8 (0:2, 1:2, 1:4)

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/998/kaufland-extraliga-dorastu/match/143072

Gól: Dinda (Plichta Alex), Plichta Alex (Kalousek, Čupka),  

Zostava: Buzák, Volovár – Kubek, Olos, Tomko, Čupka, Gabara – Franek, Plichta, Dinda, Havko, Flajs – Sekereš, Kalousek, Žáčik, Huťka, Mikuš

Tréner Michal Jurík: Ďalší z ťažkých zápasov, ktorý bol pred nami neveštil nič dobré. Dlhý herný výpadok z našej strany, kvôli maródke a ťažký návrat do formy sa ukázalo ako kľúčové. Hneď od úvodu zápasu do nás súper išiel čo to dalo. Chalani sa na ľade nestihli ani rozpozerať a už sme prehrávali 0:2. Po prvej tretine sme to chceli všetko trochu ukľudniť a dať nejaký ten gól, žiaľ súper nás predbehol a opäť skóroval dva razy. Až za stavu 0:4 sme pozdvihli našu zástavu a vsietili sme prvý gól. Trochu sme sa nadýchli a vytvorili sme si tlak, žiaľ nás v ňom prerušila siréna druhej tretiny. Do tretej sme nastupovali s odhodlaním ešte niečo spraviť so zápasom, ale rýchly gól v našej sieti a nešťastné vylúčenie nášho hráča na päť minút sa ukázalo ako kľúčové. V dlhom oslabení sme inkasovali hneď dvakrát a o zápase bolo rozhodnuté. Do konca zápasu už len obe mužstvá prikrášlili výsledok a my sme mohli rozmýšľať čo všetko budeme musieť zmeniť do ďalšieho zápasu. Bol to ťažký zápas, dobrý súper a našiel nás absolútne nepripravených.

 

MHK Dolný Kubín – HC Prešov 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/998/kaufland-extraliga-dorastu/match/143077

Góly: Dinda (Žáčik), Gabara (Dinda, Olos)

Zostava: Volovár – Kubek, Olos, Solodovnyk, Čupka, Gabara – Franek, Plichta, Dinda, Havko, Flajs – Kalis, Kalousek, Žáčik, Huťka, Mikuš  

Tréner Michal Jurík: Rovnako ťažký zápas, rovnako ťažký súper, len náš prejav bol o poznanie lepší. Hra bola od začiatku rýchla, šance boli na oboch stranách. Žiaľ prišla nevinná akcia súpera a opäť gól v našej sieti. Prišlo prvé naše vylúčenie a druhý gól v našej sieti. Nechceli sme sa s tým zmieriť, pretože dnes to bol lepší výkon z našej strany. V druhej tretine prišli chyby aj na strane súpera a my sme znížili na rozdiel jedného gólu. Nanešťastie sme sa opäť nevyhli zbytočným faulom a po ďalšom zbytočnom faule sme opäť inkasovali. Táto naša mizéria pokračovala aj ďalej v druhej tretine, keď sme úplne zbytočne faulovali a po následnej bitke sme hrali päť minútové oslabenie. Aj keď sme cez toto oslabenie gól neinkasovali, stojí nás to vždy množstvo síl, ktoré nám potom chýbajú v koncovke. Presne toto sa stalo aj v tretej tretine, kedy sme sa chceli priblížiť na dostrel a zápas otočiť, miesto toho sme inkasovali štvrtý gól. Tesne pred koncom sme ešte vykresali iskierku nádeje v podobe nášho druhého gólu. Ale bolo už neskoro a príliš málo síl na zmenu výsledku. Súper si víťazstvo postrážil a nepomohla nám ani hra bez brankára v úplnom závere. Pokiaľ sa nenaučíme držať si nervy a emócie na uzde, budú nás takéto zápasy stáť zbytočne stratu bodov. Pretože tento súper bol zdolateľný, ale z trestnej lavice sa góly nedávajú.

 

STARŠÍ ŽIACI

MHK Dolný Kubín – HK 95 Považská Bystrica 6:6 (2:2, 3:2, 1:2)

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/1002/liga-starsich-ziakov-a/match/137090

Góly: Bečka Timotej 3x, Kakačka 3x

Zostava: Bartoš, Košťál – Kalis, Malovanyi, Dudáš, Kampoš, Kakačka – Bečka B., Zrník, Bečka T., Gašparík, Grobarčík – Kutlík, Polák

Tréner Ivan Hricko: Do zápasu sme sa snažili vstúpiť maximálne zodpovedne a koncentrovane, pretože sme vedeli, že súper z Považskej Bystrice bude na nás dobre pripravený a tak aj bolo. V podstate celý zápas spĺňal kritériá úrovne starších žiakov. Obe mužstvá mali dobrý pohyb, veľa pozitívnych vecí, ale takisto aj množstvo chýb ako býva pri žiackom hokeji zvykom. My sme po dvoch tretinách viedli o jeden gól a chceli sme to dotiahnuť do víťazného konca, pretože sme podali celkom dobrý výkon a výhra by bola čerešnička na torte. V tretej tretine bol súper lepší a vyzerali, že mali viac síl ako my. Prestrieľali nás 9:20 a v tretej tretine dokázali vyrovnať na 6:6, čo si myslím, že je spravodlivý výsledok. Vyzdvihol by som tímový výkon všetkých hráčov aj oboch brankárov. 

 

MLADŠÍ ŽIACI

MHK Dolný Kubín – HK 95 Považská Bystrica 1:5 (1:1, 0:2, 0:2), výsledok 3:8

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/1004/liga-mladsich-ziakov-a/match/137556

Zostava: Pšenák – Groer, Havko, Skočík, Priesol, Franek – Bencúr, Žufka, Kakačka, Hurák, Sekereš –Bukna, Málik, Záhora, Dančo, Mikula – Szabó     

Tréner Anton Kalousek: V sobotu odohrali mladší žiaci ďalší zápas na domácom lade proti P. Bystrici. Bol to bojovný a pomerne vyrovnaný zápas, kde o výsledku rozhodlo viac šťastia v zakončení a nakoniec sme prehrali.

 

PRÍPRAVKA 5. ROČNÍK

MHA Martin (bieli) – MHK Dolný Kubín (bieli)

MHA Martin (modrí) – MHK Dolný Kubín (červení)

MHA Martin (modrí) – MHK Dolný Kubín (bieli)

MHA Martin (bieli) – MHK Dolný Kubín (červení)

Zostava:

Bieli: Navláčil – Žúbor, Štefanek, Kutlík, Javorek, Škorvánek, Fideráková, Kurčina, Papaj, Makuch

Červení: Balek – Krška, Tichá, Mikula, Lehotský, Vozatár, Kuhejdová, Kubala, Tatár

Tréner Dávid Poburíni: Dvojzápas v Martine bol úplne odlišný od zápasov v Banskej Bystrici. Plnili sme stanovené ciele a boli sme aktívni ako vpredu tak aj vzadu. Jediný rozdiel medzi týmito dvomi týždňami bol v tom, že hráči pochopili, že je potrebné dodržiavať nastavený systém a potom môžeme byť úspešní.

 

PREDPRÍPRAVKA 3. ROČNÍK

MHK Dolný Kubín (bieli) – BARANI Banská Bystrica (bieli)

MHK Dolný Kubín (červení) – BARANI Banská Bystrica (červení)

MHK Dolný Kubín (bieli) – BARANI Banská Bystrica (červení)

MHK Dolný Kubín (červení) – BARANI Banská Bystrica (bieli)

Tréner Milan Jonák: Na domácom ľade sme privítali družstvá z Banskej Bystrice. Chlapcov a dievčatá musím pochváliť za výborný prístup a bojovný výkon. Všetci traja gólmani podali nadštandartný výkon. Som rád, že všetci hráči poctivo chodia na tréningy a ich progres sa odzrkadľuje aj v takýchto ťažkých zápasoch.


Fotogaléria