Výsledky mládeže - 10. týždeň

Ďalší marcový víkend pokračovali súťaže mládeže. Juniori už sezónu 2023/2024 ukončili ale v hre ostali ostatné kategórie. Dorastenci privítali doma Ružinov a HOBA Bratislava, žiaci cestovali do Zvolena a piataci sa predstavili v Liptovskom Mikuláši. Voľno od zápasov mali tentokrát štvrtáci a tretiaci.

 

DORAST

MHK Dolný Kubín – Ružinov Bratislava 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/998/kaufland-extraliga-dorastu/match/143062

Zostava: Buzák, Volovár – Olbert, Franek, Kmeť, Žáčik, Gabara – Kalis, Sekereš, Flajs, Havko, Tomko – Dráb, Plichta Alex, Čupka, Gábor, Solodovnyk – Huťka, Mikuš  

Tréner Michal Jurík: Zápas sa začal svižne. Hra sa prelínala z jednej strany na druhú. Mali sme dobrý pohyb a keďže obidve družstvá si dávali pozor na chyby, prvá tretina skončila bez gólov. Druhá tretina mala podobný náboj a nebyť opäť našej nedisciplinovanosti, čo sa faulov týka, nemuseli sme inkasovať v oslabení. Do tretej tretiny sme išli s jasným cieľom, otočiť výsledok a strhnúť víťazstvo na svoju stranu. A bolo by sa nám to aj možno podarilo, pretože sme vážne predvádzali super hokej. Žiaľ ďalšie vylúčenia na našej strane nás stálo veľa síl, a miesto vyrovnania, prišiel trest v podobe druhého gólu v našej sieti. V závere sme ešte skúsili hru bez brankára, ale ani tá nám nepriniesla žiadaný gól. Prehra mrzí o to viac, že sme sa opäť nedokázali vyhnúť zbytočným vylúčeniam. Z trestnej lavice sa góly nedávajú.

 

MHK Dolný Kubín – HOBA Bratislava 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/998/kaufland-extraliga-dorastu/match/143068

Zostava: Buzák – Olbert, Franek, Kmeť, Žáčik, Gabara – Kalis, Sekereš, Flajs, Havko, Tomko – Dráb, Plichta Alex, Čupka, Gábor, Solodovnyk – Huťka, Mikuš, Bečka T.  

Tréner Michal Jurík: Zápas v oveľa vyššom tempe, ako ten včerajší. Chvíľu nám trvalo, kým sme sa adaptovali, čo súper samozrejme využil na vsietenie dvoch gólov. Druhú tretinu sme už vedeli čo môžeme očakávať, a chceli sme zmierniť tlak súpera. Ale opäť sme inkasovali a v tak rýchlom tempe hry a dobre sa pohybujúcim súperom, to s nami začalo vyzerať nie najlepšie. Aj napriek tomu sme sa nevzdávali a snažili sa hrať rýchly a otvorený hokej. Na prvý pohľad to vyzeralo aj dobre, žiaľ v závere tretiny sme inkasovali štvrtý krát. Tretiu tretinu sme bojovali už len o to, aby sme aspoň raz skórovali aj my. No nepodarilo sa nám to a súper pridal ešte dva góly. Tento krát musíme uznať kvalitu súpera, a môžeme mu akurát zagratulovať k výhre. Skôr nás mrzí, že druhý zápas po sebe sme nedokázali vsietiť ani jeden gól. Na toto sa budeme musieť zamerať ešte v závere sezóny. Bez gólov sa totižto vyhrávať nedá. 

 

STARŠÍ ŽIACI

HKM Zvolen – MHK Dolný Kubín 8:1 (1:0, 2:0, 5:1)

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/1002/liga-starsich-ziakov-a/match/137122

Góly: Zajac

Zostava: Bartoš, Košťál – Masláková, Malovanyi, Dudáš, Kampoš, Bečka T. – Zajac, Kubáňová, Čellárová, Gašparík, Grobarčík – Kutlík, Haluška, Zrník  

Tréner Ivan Hricko: Zápas so Zvolenom mal veľmi dobrú úroveň. Súper od začiatku diktoval tempo hry a bol veľmi dobre pripravený po korčuliarskej stránke. Prakticky celý zápas kontroloval vo vlastnej réžii. Musím však pochváliť chalanov a baby, že aj napriek fyzicky zdatnejšiemu súperovi sme sa nevzdali a bojovali do konca zápasu.  

 

MLADŠÍ ŽIACI

HKM Zvolen – MHK Dolný Kubín 3:3 (2:0, 0:2, 1:1), výsledok 9:8

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/1004/liga-mladsich-ziakov-a/match/137579

Zostava: Pšenák, Balek – Reinisch, Havko, Skočík, Priesol, Franek – Groer, Žufka, Kakačka, Záhora, Dančo –Jankovič, Bencúr, Bukna, Málik, Sekereš - Svitko      

Tréner Anton Kalousek: V sobotu sme odohrali ďalší zápas vo Zvolene .Od úvodu to bol vyrovnaný zápas a skóre bolo ako na hojdačke. Obidva mužstvá dobre korčuľovali, a bolo vidno túžbu po výhre. Škoda, že dvaja mladí pánkovia spravili chybu v posúdení faulu a tá trochu ovplyvnila výsledok. Za predvedenú hru hráčom ďakujem.

 

PRÍPRAVKA 5. ROČNÍK

MHK Dolný Kubín červení – MHK Dolný Kubín bieli 0:2

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/1034/liga-p5-minihokej-stred/match/143914

DRACI Liptovský Mikuláš – MHK Dolný Kubín červení 2:0

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/1034/liga-p5-minihokej-stred/match/143916

HC 07 Detva – MHK Dolný Kubín bieli 2:0

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/1034/liga-p5-minihokej-stred/match/143917

HC 07 Detva – MHK Dolný Kubín červení 2:0

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/1034/liga-p5-minihokej-stred/match/143918

DRACI Liptovský Mikuláš – MHK Dolný Kubín bieli 1:1

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/1034/liga-p5-minihokej-stred/match/143919

Zostava:

Bieli: Kováč – Tichá, Mikula, Štefaničiak, Lehotský – Bencúr, Žúbor, tatár, Svitko

Červení: Kubala – Zajacová, Fideráková, Kutlík, Krška – Makuch, Papaj, Javorek, Bartoš – Kurčina

Tréner Milan Jonák: Obidve družstvá na úvod skrížili hokejky proti sebe. V pokojnom zápase sme sa rozohrievali na Detvu a domáci Liptovský Mikuláš. V nich už to bol boj od začiatku až po koniec. Veľká pochvala za predvedený výkon patrí Tominu Kubalovi. Kedže nám vypadol brankár, neváhal a obetoval sa. V bráne predviedol výkon, za ktorý by sa nehanbil ani klasický dlhoročný brankár.