Výsledky mládeže - 11. týždeň 2024

Hokejové zápasy mládeže boli tentokrát rozdelené do viacerých dní a nie ako sme zvyknutí len do víkendu. Už v stredu sa starší a mladší žiaci predstavili v Žiline. Dorastencov tentokrát čakal trip na východ, keď sa v sobotu predstavili v ďalekých Michalovciach a v nedeľu v Prešove. V nedeľu sa do hry dostali aj piataci, ktorí čelili v Ružomberku Púchovu a zahrali si aj medzi sebou. Štvrtáci odohrali tentokrát domáci turnaj.   

 

DORAST

Kaufland extraliga dorastu

HK Dukla Michalovce – MHK Dolný Kubín 10:3 (1:2, 4:1, 5:0)

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/998/kaufland-extraliga-dorastu/match/143022

Góly: Dinda (Havko), Dinda (Havko), Gabara (Žáčik, Tomko)

Zostava: Buzák, Volovár – Olbert, Franek, Tomko, Žáčik, Gabara – Kubek, Sekereš, Dinda, Havko, Kalousek – Gogolák, Plichta Alex, Čupka, Gábor, Flajs – Huťka, Mikuš, Plichta Adam  

Tréner Michal Jurík: Vynikajúci vstup do zápasu, super korčuľovanie, rýchly prístup k súperovi, vytváranie si šancí. Súper nás podcenil, a toto všetko nám prinieslo sľubné vedenie 2:0. V závere prvej tretiny sme síce inkasovali, ale hneď na začiatku druhej tretiny sme išli opäť do dvojgólového vedenia a začínal sa črtať malý zázrak. Žiaľ, prišli osudné dve minúty zápasu, naše nevysvetliteľné vypnutie sústredenia a tri góly v našej sieti. Bola to studená sprcha, na ktorú nám nestačil ani oddychový čas a v závere tretiny sme inkasovali ešte jeden gól. So sľubného vedenia bolo zrazu dvojgólové manko a naša nemohúcnosť už čokoľvek so zápasom spraviť. Súper v tretej tretine prepol na vyšší prevodový stupeň a uštedril nám nepeknú prehru. Dvadsať šesť minút sme boli lepším mužstvom, musíme sa však naučiť, že zápas sa hrá na šesťdesiat minút.  Šesťdesiat minút poctivej, zodpovednej a disciplinovanej roboty. Čo nás môže potešiť z tohto zápasu je, že sme u súpera strelili tri góly, čo sa nám nepodarilo za minulý celý víkend.

 

HC Prešov – MHK Dolný Kubín 5:3 (3:2, 0:0, 2:1)

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/998/kaufland-extraliga-dorastu/match/143028

Góly: Olbert, Kubek (Tomko, Gabara), Gabara

Zostava: Buzák – Olbert, Franek, Tomko, Žáčik, Gabara – Kubek, Sekereš, Dinda, Havko, Kalousek – Gogolák, Plichta Alex, Čupka, Gábor, Flajs – Huťka, Mikuš, Plichta Adam 

Tréner Michal Jurík: Zápas, ktorý nezačal úplne najlepšie. Ale vyrovnaná hra, snaha sústrediť sa na každé striedanie a zodpovedná hra vpredu aj vzadu, sľubovalo zaujímavý zápas. V prvej tretine padlo až päť gólov, ktoré sme si podelili pomerom 3:2 a všetko to bola zásluha obrancov a dobrej práce hráčov pred bránou. Aj keď sme išli do druhej tretiny s jednogólovým mankom, nič to nezmenilo na našej snahe sa zlepšovať v pohybe a zodpovedne pracovať v obrane. Druhá tretina priniesla len vylúčenia na oboch stranách a odčerpanie potrebných síl na dorovnanie výsledku, či otočenie stavu. V tretej tretine sa nám náš cieľ ešte viac vzdialil, keď sme inkasovali štvrtý krát. Iskierku nádeje sme vykresali dve minúty pred koncom tretej tretiny, keď sme v oslabení znížili opäť na rozdiel jediného gólu. Bola to tá správna vzpruha a nová energia do boja. Ale neprešlo ani tridsať sekúnd a znova sme inkasovali. Nepochopiteľné chyby, ktoré dokážeme vyprodukovať v tie najnevhodnejšie chvíle sú až na pováženie. Kvalitný zápas s dobrým priebehom, kedy sme mohli konečne brať nejaké body skončil opäť na malých nezmyselný chybách, čo nás stojí veľa síl, ktoré nám potom chýbajú v závere zápasu na vsietenie ešte nejakého gólu. Za pozitívne beriem ďalšie tri góly v súperovej bráne.

 

STARŠÍ ŽIACI

Liga starších žiakov A

VLCI Žilina – MHK Dolný Kubín 6:1 (1:0, 2:0, 4:0)

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/1002/liga-starsich-ziakov-a/match/137127

Góly: Čellárová

Zostava: Bartoš, Košťál – Masláková, Zajac, Dudáš, Kampoš, Bečka T. – Malovanyi, Kubáňová, Čellárová, Gašparík, Grobarčík – Kutlík, Haluška, Zrník  

 

MLADŠÍ ŽIACI

Liga mladších žiakov A

VLCI Žilina – MHK Dolný Kubín 0:6 (0:2, 0:2, 0:2), výsledok 5:10

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/1004/liga-mladsich-ziakov-a/match/137585

Zostava: Pšenák – Reinisch, Havko, Skočík, Priesol, Franek – Groer, Žufka, Kakačka, Záhora, Dančo –Mikula, Bukna, Málik, Sekereš, Svitko      

Tréner Anton Kalousek: Naši mladší žiaci odohrali v stredu svoj predposledný zápas v Žiline. Odohrali sme pekný kolektívny zápas s množstvom dobrých hokejových momentov. Hráčom ďakujem za super kolektívnu prácu.

 

PRÍPRAVKA 5. ROČNÍK

Liga prípraviek 5. ročníkov

MHK Dolný Kubín červení – MHK Dolný Kubín bieli 2:0

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/1034/liga-p5-minihokej-stred/match/143952

MHK Ružomberok – MHK Dolný Kubín červení 0:2

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/1034/liga-p5-minihokej-stred/match/143954

MŠK Púchov – MHK Dolný Kubín bieli 2:0

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/1034/liga-p5-minihokej-stred/match/143955

MHK Ružomberok – MHK Dolný Kubín bieli 2:0

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/1034/liga-p5-minihokej-stred/match/143956

MŠK Púchov – MHK Dolný Kubín červení 2:0

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/1034/liga-p5-minihokej-stred/match/143957

Zostava:

Bieli: Balek – Tichá, Mikula, Krška, Lehotský – Bencúr, Vozatár, Tatár, Svitko

Červení: Kubala – Galčík, Makúch, Žúbor, Zajacová – Fideráková, Papaj, Javorek, Kutlík

Tréner Milan Jonák: V Ružomberku sme pokračovali v ďalších náročných zápasoch. V prvom sme narazili na seba. A v ďalších mali možnosť prvýkrat v sezóne s Púchovom a Ružomberkom. Zápasy boli náročné a vyrovnané. Ukazovali sa tam prvky trénované v týždni. Takže ako tréner som spokojný.

 

PRÍPRAVKA 4. ROČNÍK

Liga prípraviek 4. ročníkov

MHK Dolný Kubín – VLCI Žilina zelení 0:4

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/1009/liga-pripraviek-p4-stred/match/143983

MHK Dolný Kubín – VLCI Žilina 0:4

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/1009/liga-pripraviek-p4-stred/match/143985

Zostava: Kováč – Kubala, Škorvánek, Jagnešák – Štefaničiak, Osadský, Kurčina – Horáček, Kováčik, Žiak

Tréner Nikolaj Smolka: Turnaj hodnotím veľmi pozitívne, chalani si z chuti zahrali a myslím si, že tieto turnaje im len dajú skúsenosti. Naučia sa prehrávať, ale aj vyhrávať. V tejto kategórií výsledky ešte nie sú až tak dôležité. Ide nám o to, aby sa hlavne bavili, no snažíme sa im vštepovať základné hokejové veci, ktoré im budú treba vo vyšších kategóriách.