Výsledkový servis mládeže

Vo štvrtok odštartovala nová sezóna 2022/2023. Ako prví sa do boja o ozajstné body dostali mladší a starší žiaci, cez víkend aj juniori, dorastenci a piataci. Víkend to bol úspešný. Prinášame výsledkový servis jednotlivých zápasov.

 

JUNIORI

MŠHK Prievidza – MHK Dolný Kubín 1:5

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/921/1-liga-juniorov/match/131676/overview

MŠHK Prievidza – MHK Dolný Kubín 5:4 sn.

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/921/1-liga-juniorov/match/131679

Tréner Ján Pleva: Veľmi dobré oba zápasy, v ktorých sme dominovali herne aj korčuliarsky. Bohužiaľ v druhom zápase sme tromi individuálnymi hrúbkami dostali súpera do zápasu a prehrali ho po samostatných nájazdoch. Víkend hodnotím ale kladne nastavili sme si určite štandardy a tie už nechceme podliezať, verím, že chlapcom to zdvihlo sebavedomie a do ďalších zápasov pôjdu ešte s väčšou zodpovednosťou, odhodlaním a bojovnosťou. Vyzdvihnúť by som chcel Borisa Kuráňa, ktorý perfektne stmelil kabínu a verím, že ostatní ho v tom budú nasledovať, je krásne trénovať mužstvo, ktoré v šatni a na striedačke žije a dýcha pre hokej.

 

DORAST

MHK Dolný Kubín – MŠHK Prievidza 3:7

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/922/k-classic-1-liga-dorastu/match/131827

Tréner Michal Jurík: Do prvého majstrovského zápasu sme išli s vedomím, že to nebude ľahký zápas. V oklieštenej zostave sme odolávali súperovi do polovice zápasu, kedy sme v druhej tretine za rovnovážneho stavu dostali dva rýchle góly a súpera sme posadili na koňa, ktorého už bolo veľmi ťažké dobehnúť. Aj keď sme v tretej tretine ešte vykresali iskierku nádeje, v podobe gólu na 3:5. Súper nenechal nič na náhodu a podarilo sa mu skórovať ešte dva krát do konca zápasu. Výsledok nie moc priaznivý, ale vedomie, že súper je hrateľný, nám dával nádej do odvety.

 

MHK Dolný Kubín – MSHK Prievidza 3:5

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/922/k-classic-1-liga-dorastu/match/131830

Tréner Michal Jurík: Pred začiatkom druhého zápasu sme spravili zopár zmien v zostave, ktoré sa ukázali ako správne a zápas, aj keď s podobným priebehom vyzeral podstatne lepšie ako deň pred tým. Do úvodu sme nastúpili rovnako dravo ako v predchádzajúcom zápase a tak isto sa nám podarilo rýchlo skórovať. Žiaľ, nevyhli sme sa ani chybám, a nakoniec prvá tretina skončila 2:2. V druhej tretine sme mali menší výpadok, kedy nás súper k ničomu nepustil. Z čoho vyplynul aj jediný gól v tejto tretine. Našťastie sme sa z toho dostali a už ku koncu druhej tretiny to bol opäť vyrovnaný zápas. Tento krát sa ukázala tretia tretina ako rozhodujúca, kedy sme dostali dva rýchle góly a znova sme museli dobiehať výsledok. Čas však rýchlo plynul a nám sa už len podarilo upraviť výsledok na 3:5, pekným gólom pri presilovej hre o dvoch hráčoch. Zmenu vo výsledku už nepriniesla ani naša 22 sekundová hra bez brankára. Chlapci bojovali do poslednej minúty a verím, že takýmto prístupom víťazstvá prídu.

 

STARŠÍ ŽIACI

MHK Dolný Kubín – HK Spartak Dubnica 9:3

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/908/liga-starsich-ziakov-a/match/129948

Tréner Ivan Hricko: Prvého zápasu v sezóne sa mi bohužiaľ choroba nedovolila zúčastniť a tak som ho pozeral iba cez zväzovú stránku. Od začiatku zápasu sme boli o trošku lepší. Chýb však bolo neúrekom. Do ďalších zápasov musíme zlepšiť hlavne pohyb a korčuľovanie. O týždeň nás preverí Žilina a s takým pohybom určite nebudeme úspešní.

 

MHK Dolný Kubín – VLCI Žilina – mládež 2:1

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/910/liga-mladsich-ziakov-a/match/130054

Tréner Ivan Hricko: Vedeli sme, že nás čaká ťažký súper zo Žiliny a ešte sme nastúpili vo veľmi oklieštenej zostave, len s desiatimi korčuliarmi a jedným brankárom. Pred zápasom sme si povedali čo chceme hrať, aby sme ukorčuľovali celý zápas na dve päťky. Až na pár momentov a chýb v našej tretine sme plnili všetky pokyny, ktoré sme si povedali v kabíne. Snažili sme sa držať Žilinu na dištanc bez gólu čo sa nám darilo 57 minút. Veľmi ma teší, že aj napriek inkasovanému gólu v závere zápasu sme sa dokázali pozbierať a vzali sme zodpovednosť na vlastné plecia a zápas sme rozhodli. Ďalej ma veľmi teší, že počas celého zápasu som mohol sledovať prvky z tréningov, čomu sme sa venovali po celý čas. Týmto sme sa len utvrdili, že máme na čom stavať. Ďakujem hráčom a hráčkam za bojovný výkon a gratulujem k výhre.

 

MLADŠÍ ŽIACI 7. ROČNÍK

VLCI Žilina Mládež –  MHK Dolný Kubín / MHK Ružomberok 3:3

https://www.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/909/liga-mladsich-ziakov-aa/match/129719

MHK Dolný Kubín / MHK Ružomberok – HK Spartak Dubnica 4:2

https://www.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/909/liga-mladsich-ziakov-aa/match/129713/overview

Tréner Anton Kalousek: Naši siedmaci odohrali vo štvrtok s Dubnicou a v sobotu v Žiline svoje prvé súťažné zápasy. Oba zápasy sa niesli v podobnom duchu, prvé tretiny sme za podpory dobre chytajúceho brankára ovládli a ujali sa vedenia, no presný opak nastal v druhej tretine kde sme poľavili a hru ovládol súper. Poslednú tretinu s Dubnicou sme znova zabrali a podarilo sa nám zápas vyhrať. No v Žiline aj keď sme viedli, dobre korčuľujúci súper nakoniec vyrovnal. Chalani bojovali až do konca za čo im ďakujem .

 

MLADŠÍ ŽIACI 6. ROČNÍK

MHK Dolný Kubín – HK Spartak Dubnica 0:6

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/910/liga-mladsich-ziakov-a/match/130048

MHK Dolný Kubín – VLCI Žilina – mládež 4:2

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/910/liga-mladsich-ziakov-a/match/130054

Tréner Milan Jonák: Na domácej pôde sme privítali hráčov Dubnice. Zápas z môjho pohľadu nebol zvládnutý dobre. Chalani pôsobili odovzdane, bez nasadenia a hlavne bez radosti. V sobotu vykorčuľovalo na ľad úplne iné mužstvo. Obetavé, bojovné, koncentrované. Za stavu 0:2 sme bojovali a odmenou bol nádherný zápas so šťastným koncom pre nás.

 

PRÍPRAVKA 5. ROČNÍK

MSHK Prievidza – MHK Dolný Kubín 4:2

https://mhkdk.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/924/liga-pripraviek-p5-stred/match/131195

Tréner Milan Jonák: Zápas v Prievidzi bol skúškou pre viacerých hráčov, ktorí nastúpili na svoj prvý zápas v živote. Samozrejme chyby by sa našli, ale preto to robíme. Chlapcom sa nič nevyčítalo a z chuti sme si zahrali.

 


Fotogaléria