Rozhodla posledná sekunda predĺženia

A – MUŽSTVO

MHK AUTOCAR Dolný Kubín - HK SLOVAN Gelnica 5:4 pp (0:3, 2:0, 2:1, 1:0)

Góly: Šumichrast (Faith), Palacko (Faith, Šumichrast), Lorinc (Pavlík), Šugár (Betušťák, Lupták T. ), Hricko (Jendroľ, Hančiak), Gurčík (Gross), Šugár (Jonák, Lupták. ), Sluka (Jonák), Vaculík (Jendroľ, Sluka)

 

Zostavy: 

MHK AUTOCAR: Maťovčík, Pelach - Šeliga, Jendroľ, Lupták J., Sluka, Javorka, Ladňák - Hricko, Bukna, Hančiak - Jonák, Lupták T., Šugár - Maňuch, Vaculík, Betušťák 

HK SLOVAN: Adamko - Palacko, Siroťák - Lorinc, Gross - Švéda, Zahuranec - Grega, Faith, Šumichrast- Brejčák, Gross, Pavlík - Ďorko, Uhrín , Gorčík - Konečný 

 

Tréner Ján Pleva: Aj keď som hráčov pred zápasom upozorňoval, že nás nebude čakať nič ľahké a musíme hrať od začiatku naplno a s pokorou, nestalo sa tak a prvá tretina pre nás dopadla katastrofálne. Trochu som po prvej tretine v šatni zvýšil hlas a začali sme viac korčuľovať, bojovať a strieľať čo sa odzrkadlilo na hre aj skóre. Tretia tretina už bola v našej réžii ale znova sme inkasovali po našej hrubej chybe ale nezlomilo nás to a vyrovnali sme. Pri troche lepšej efektivite sme mohli zápas dotiahnuť do víťazného konca už v riadnom hracom čase. V predĺžení som už vyberal v hlave hráčov na samostatné nájazdy keď sme v poslednej sekunde rozhodli  o našom víťazstve a spadol nám kameň zo srdca. Všetci hráči dali do toho srdce a bojovnosť, len si musíme konečne dať do hláv, že zápas musíme hrať od prvej tretiny lebo nie vždy sa nám podarí takáto otočka z kvalitnejšími súpermi  keď  chceme postúpiť do play off.  

 

Manažér Marek Huba: Podobne ako zápasy predtým sme nezachytili úvod a opäť sme prehrávali o 3 góly. Chlapci ale znova ukázali charakter a silu mužstva. Prejavila sa aj výborná fyzická stránka nášho mužstva a výsledok sme otočili. Bol to najmä súboj súperovho brankára s našim mužstvom. Každý jeden, ktorý do zápasu nastúpil tam nechal srdiečko čo ocenili aj diváci. Dve tretiny boli emócie, chlapci makali, dreli. Pre divákov výborný zápas. Tešíme sa na budúci týždeň, keď doma privítame Sabinov.

 

#71 Matej Hančiak, útočník:  Zápas sa nám nepodarilo začat dobre, o čom svedčí výsledok 0:3 po prvej tretine, boli sme bez pohybu a dravosti a tak sme opat museli zahájit od 2. tretiny stíhaciu jazdu, čo sa nám postupne darilo a zápas sme vyrovnali. Mali sme šancu rozhodnúť v riadnom hracom čase ale nakoniec sme udreli az v poslednej sekunde predĺženia, kde sme si uchmatli bod navyše avšak o jeden cenný bod na domacej pôde sme prišli, čo je skoda. Verím, že hokej sa ľuďom páčil, ďakujeme im za podporu, sú náč šiesty hráč na ľade a ženú nás vpred.